09.11.2018@3ΜΜ, Α/Σ: Σεμινάριο Τμήματος και CEID Social Hour: “On the shoulders of Tesla: Efficient Algorithms for Wireless Power Transfer in the Internet of Things”, Σωτήρης Νικολετσέας, Καθηγητής ΤΜΗΥΠ

Εικόνα pintela
Κατηγορία: 

Σεμινάριο Τμήματος & CEID social hour

 

Ημερομηνία-χώρος: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, 3-5μμ, Κτίριο Β (Αίθουσα ΑΣ)

Ομιλητής: Σωτήρης Νικολετσέας,  Καθηγητής ΤΜΗΥΠ

Τίτλος: “On the shoulders of Tesla: Efficient Algorithms for Wireless Power Transfer in the Internet of Things”

Περίληψη: Η ασύρματη μεταφορά ενέργειας («Wireless Power Transfer»), που πρώτος οραματίστηκε ο ιδιοφυής Nikolas Tesla, είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία και ένα νέο ερευνητικό πεδίο, που φιλοδοξούν να επιδράσουν καθοριστικά στα σύγχρονα δίκτυα επικοινωνιών και ιδιαίτερα στο Internet of Things (ΙοΤ).

Η ομιλία θα εστιάσει στην επιτακτική ανάγκη, παράλληλα με την ωρίμανση της τεχνολογίας, να οριστούν αυστηρά μοντέλα και θεωρητικές θεμελιώσεις, να μελετηθούν αξιοπερίεργα φαινόμενα (ακύρωση, επαύξηση σήματος) και να σχεδιαστούν αποδοτικοί αλγόριθμοι ασύρματης φόρτισης. Ιδιαίτερα, θα αναδειχθεί η ανάγκη συνδυασμού της αποδοτικής φόρτισης με τον έλεγχο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δημιουργούν τα ισχυρά πεδία των μεγάλων πομπών ενέργειας. Τέλος, θα περιγραφούν ορισμένες εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής σε ερευνητικά έργα και συστήματα που αναπτύσσονται στην ομάδα μας.

http://www.cti.gr/RD1/nikole/

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.