11.01.2019@2μμ, Α/Σ: Σεμινάριο Τμήματος και CEID Social Hour: “Παίζω και μαθαίνω - Τεχνητή νοημοσύνη και επιτραπέζια παιχνίδια”, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ερευνητής στο ΙΤΥ και Εκδόσεων «Διόφαντος» και κοπή της πίτας

Εικόνα pintela
Κατηγορία: 

Σεμινάριο Τμήματος & CEID social hour

 

Ημερομηνία-χώρος: Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, 2-4μμ, Κτίριο Β (Αίθουσα ΑΣ)

Ομιλητής: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ερευνητής στο ΙΤΥ και Εκδόσεων «Διόφαντος»

Τίτλος: Παίζω και μαθαίνω - Τεχνητή νοημοσύνη και επιτραπέζια παιχνίδια

 

Περίληψη: Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι από τα πιο δημοφιλή πεδία έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνικών στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Από την εργασία του Claude Shannon (1950) για τη δημιουργία ενός σκακιστικού προγράμματος ως το πρόγραμμα AlphaGo Zero (2017) που υλοποιήθηκε για το Γκο, η προσπάθεια ανάπτυξης μηχανών (ή πρακτόρων) που θα ξεπεράσουν τον άνθρωπο ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τη δημιουργία πολλών καινοτόμων τεχνικών. Στην ομιλία θα παρουσιαστούν οι ιδέες που προέκυψαν από αυτή την προσπάθεια με έμφαση στην Ενισχυτική Μάθηση (Reinforcement Learning), όπου ο πράκτορας προσπαθεί να μάθει το παιχνίδι χωρίς τη χρήση κάποιου δασκάλου αλλά παίζοντας με αντίπαλο τον εαυτό του και μαθαίνοντας από τα αποτελέσματα.

Σχετικά με τον ομιλητή: Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και, στη συνέχεια, απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο τμήμα. Εργάζεται ως συνεργάτης-ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον σχεδιασμό και την ανάλυση αλγορίθμων, την υπολογιστική πολυπλοκότητα, την αλγοριθμική θεωρία παιγνίων καθώς και τη μηχανική μάθηση.

https://scholar.google.com/citations?user=KQdQxm4AAAAJ&hl=en

Θα προηγηθεί η κοπή της πίτας.

 Μπορεί να δημοσιευθούν φωτογραφίες στη σελίδα του Τμήματος και στη σελίδα στο Facebook.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.