29.03.2019@3μμ, Β4: Σεμινάριο Τμήματος και CEID Social Hour: «Hack by Heart, Secure by Soul», Σκλάβος Νικόλας, Αναπληρωτής Καθηγητής CEID

Εικόνα pintela
Κατηγορία: 

Σεμινάριο Τμήματος & CEID social hour

 

Ημερομηνία-χώρος: Παρασκευή 29 Μαρτίου, 3-5μμ, Κτίριο Β (Αίθουσα Β4)

Ομιλητής:  Σκλάβος Νικόλας, Αναπληρωτής Καθηγητής CEID

Τίτλος: «Hack by Heart, Secure by Soul»

Περίληψη: Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες και μελλοντικές περιοχές, τόσο της επιστημονικής έρευνας, όσο και της βιομηχανικής εφαρμογής..

…Secure by Soul…Το σεμινάριο αυτό, στα πλαίσια του “CEID Social Hour”, επικεντρώνεται στις πιο σημαντικές τεχνολογίες υλοποίησης σε υλικό της κυβερνοασφάλειας, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις καθημερινές εφαρμογές, για να προστατέψουν τόσο τους χρήστες των υπηρεσιών, όσο και τις συσκευές των εφαρμογών. Παρουσιάζονται πρωτόκολλα και θεσμοθετημένα πρότυπα ασφαλείας και αναλύονται, μέσα από παραδείγματα, τα πλεονεκτήματα των υλοποιήσεων, συστημάτων κρυπτογραφίας και ασφάλειας. Παρουσιάζεται επίσης το αποτέλεσμα πειράματος-μέτρησης, σε πραγματικές συνθήκες.

…Hack by Heart…Ειδική αναφορά γίνεται στη φιλοσοφία των επιθέσεων και των παραβιάσεων, συστημάτων και εφαρμογών ICT. Προσδιορίζεται η συμπεριφορά των επιτιθέμενων, μέσα από πραγματικά συμβάντα και δίνονται τα κίνητρα διαφόρων κατηγοριών παραβιάσεων. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με μια αποτίμηση-εκτίμηση για τις μελλοντικές εξελίξεις που ακολουθούν, αναφορικά με τις εφαρμογές και τους χρήστες υπηρεσιών, της καθημερινής ζωής.

 

Σχετικά με τον ομιλητή: Ο Νικόλας Σκλάβος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής, του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών (www.ceid.upatras.gr). Οι θεματικές περιοχές της έρευνας που δραστηριοποιείται είναι η Εφαρμοσμένη Κρυπτογραφία, η Ασφάλεια σε Υλικό, η Κυβερνοασφάλεια, ο Σχεδιασμός Ψηφιακών Συστημάτων και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Έχει πολυετή εμπειρία σε Ερευνητικά και Αναπτυξιακά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους, στις θεματικές περιοχές της έρευνας του. Έχει αναπτύξει μια σειρά συνεργασιών με ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και εταιρίες, στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών. Είναι ειδικός εμπειρογνώμονας - αξιολογητής, Ερευνητικών Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Συμμετέχει στις επιτροπές έκδοσης και οργάνωσης, σε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων, έγκριτων διεθνών οργανισμών όπως ΙΕΕΕ, ACM, Springer, Elsevier. Επίσης συμμετέχει ως διακεκριμένος-προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια, θερινά σχολεία, και επιστημονικές ημερίδες.

Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε μια μεγάλη σειρά από διεθνή περιοδικά και συνέδρια, βιβλία, συλλογικούς τόμους και μονογραφίες, διεθνών επιστημονικών εκδόσεων, το οποίο έχει λάβει ένα μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών, από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

http://www.scytale.ceid.upatras.gr/index.php/en/nsklavos

 Μπορεί να δημοσιευθούν φωτογραφίες στη σελίδα του Τμήματος και στη σελίδα στο Facebook.

Ευχαριστούμε τη Citrix για την ευγενική υποστήριξη των εκδηλώσεων.

 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.