Ανακοίνωση διεξαγωγής Hackathon & Πρόσκληση Συμμετοχής (29-30 Μαΐου 2023)

Εικόνα garofala
Κατηγορία: 

 

Η ερευνητική ομάδα Network Architecture & Management (NAM) του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών διοργανώνει ένα διήμερο ΙοΤ Hackathon στις 29-30/5.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Υπολογιστών του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας που βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο των Ηλεκτρολόγων, 3ος όροφος, ακριβώς απέναντι από τις σκάλες όπως ανεβαίνεις.

Η πρώτη ημέρα Δευτέρα 29/5 και ώρα 12:00-18:00  θα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων έτσι ώστε να είναι σε θέση να πάρουν μέρος στο hackathon της επόμενης ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει εισαγωγική ενημερωτική ομιλία για τον ρόλο του "IoT Engineer" και θα ακολουθήσει ένα workshop. 

Το workshop θα είναι ένα μείγμα παρουσιάσεων και πρακτικών ασκήσεων και περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες cloud engineering, data ingestion/standardisation/exposure, σχετικά πρωτόκολλα κάτω και πάνω από το IP layer (MQTT, LoRa κ.α.), edge AI. Το workshop θα επικεντρώσει στη διαδρομή των δεδομένων IoT μέσα στο δίκτυο από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και θα προσφέρει εμπειρία στις αντίστοιχες τεχνολογίες.

Την Τρίτη 30/5 και ώρα 10:00-17:00 θα διεξαχθεί το σχετικό hackathon στο οποίο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα project που θα τους δοθεί.

Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες με την προϋπόθεση ότι είναι 4ο έτος ή μεγαλύτερο, σε μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους ενώ συνίσταται να είναι εξοικειωμένοι σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα : https://forms.gle/jcp9EZUfnrtyaeuf6

Σημειώνουμε ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες σε αριθμό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας δήλωσης σε συνδυασμό με την εμπειρία πάνω στις σχετικές τεχνολογίες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η Τρίτη 23/5 ώρα 16:00. Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν την επόμενη ημέρα.

Ανακοινώσεις, οδηγίες και απορίες στην discord ομάδα : https://discord.gg/Df3tdnCFJ2

Ο Υπεύθυνος του Hackathon

Σπύρος Δενάζης

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.