Δια ζώσης καλωσόρισμα και διδασκαλία

Εικόνα pintela
Κατηγορία: 

Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (CEID), κατά την εβδομάδα 5-9/10/20 διοργάνωσε δια ζώσης καλωσόρισμα και διδασκαλία των μαθημάτων του Α' εξαμήνου για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του πρώτου έτους.

Οι φοιτητές, κατανεμημένοι σε πέντε ομάδες των πενήντα ατόμων προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν, μέσα σε μία μέρα και σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, μια εισαγωγική διάλεξη για κάθε μάθημα του 1ου έτους, τηρουμένων όλων των  πρωτοκόλλων που επιβάλλονται από τις ειδικές επιδημιολογικές συνθήκες.

Η συμμετοχή ήταν σημαντική. Κάθε μέρα περισσότεροι από 35-40 φοιτητές προερχόμενοι απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τις 9 το πρωί, μέσα στο εμβληματικό αμφιθέατρο ΒΑ του Πανεπιστημίου μας, γεύτηκαν την αίσθηση της διάλεξης στο  πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, γνώρισαν τους διδάσκοντες και τα αντικείμενα των μαθημάτων, και γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Την τελευταία ημέρα, Παρασκευή 9/10/20, οι διαλέξεις μεταδόθηκαν ταυτόχρονα και διαδικτυακά για τους φοιτητές που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Πιστεύουμε ότι ο κόπος στον οποίο υποβλήθηκαν φοιτητές και γονείς, είχε αντίκρισμα. Για εμάς τους διδάσκοντες, για την  προσπάθεια που καταβάλλαμε αυτήν  την εβδομάδα, ανταμειφθήκαμε, βλέποντας τους νέους φοιτητές να ζωντανεύουν τον αμφιθέατρο και τους χώρους του Τμήματος, και να χαίρονται την έναρξη της νέας φάσης της ζωής τους. Ευχόμαστε καλή αρχή  και καλή επιτυχία σε όλους.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.