Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη"

Εικόνα berberid
Κατηγορία: 

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

“Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη  -  ΣΜΗΝ”

(μετεξέλιξη του ΔΠΜΣ ΣΕΣΕ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2018-19, θα λειτουργήσει το νέο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη» (ΔΠΜΣ ΣΜΗΝ) του Πανεπιστημίου Πατρών.  (Τίτλος στα Αγγλικά:  Information Processing Systems and Machine Intelligence –  INF_INT). 

Το ΔΠΜΣ ΣΜΗΝ αποτελεί μετεξέλιξη του ΔΠΜΣ «Συστήματα Επεξεργασίας Σημάτων και Επικοινωνιών - ΣΕΣΕ» η οποία θεωρήθηκε αναγκαία προκειμένου να προσαρμοστούν οι στόχοι και το περιεχόμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος στις νέες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες, που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο, λόγω της επανίδρυσης όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων όλων των Πανεπιστημίων της χώρας. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών αναμένεται να είναι εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά στις αρχές Οκτωβρίου.  

To ΔΠΜΣ ΣΜΗΝ συνδιοργανώνεται από τα ακόλουθα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών:

  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών
  • Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (υπεύθυνο συντονισμού)
  • Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

Το πρόγραμμα σπουδών του ΔΠΜΣ ΣΜΗΝ αποτελείται από ένα συνεκτικό σύνολο μεταπτυχιακών μαθημάτων που καλύπτουν περιοχές της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπως την επεξεργασία και ανάλυση σημάτων και πληροφορίας, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, κ.α.

Δεδομένου ότι, όπως ήδη αναφέρθηκε, το ΔΠΜΣ ΣΜΗΝ αποτελεί μετεξέλιξη του   ΔΠΜΣ ΣΕΣΕ, θα υποστηρίζεται προς το παρόν από την ίδια ιστοσελίδα (http://xanthippi.ceid.upatras.gr/dsp), το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται σε φάση ανανέωσης.    Γενικές πληροφορίες για το ΔΠΜΣ ΣΜΗΝ, καθώς και για το προσφερόμενο πρόγραμμα σπουδών, δίνονται στη διεύθυνση:

http://xanthippi.ceid.upatras.gr/dsp/files/SMHN_info.pdf

Περισσότερες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους φοιτητές μπορούν να δώσουν οι παρακάτω καθηγητές:  

 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.