Έναρξη του νέου μαθήματος: «Κβαντικά Αρθρωτά Συστήματα»

Εικόνα christides
Κατηγορία: 

Στο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του τμήματος εισάγεται το νέο μάθημα επιλογής: «Κβαντικά Αρθρωτά Συστήματα», το οποίο θα διδαχθεί για πρώτη φορά στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο.

Το μάθημα έχει 5 ECTS μονάδες, θα διδάσκεται δια ζώσης κάθε Δευτέρα, ώρες 11:00 έως 15:00, στην αίθουσα Ε1 και μπορούν να εγγραφούν σε αυτό φοιτητές του 5ου εξαμήνου και άνω.

Αφορά το γνωστικό αντικείμενο: Κβαντικές επικοινωνίες και Πρωτόκολλα, με την προοπτική έναρξης σχετικών διπλωματικών εργασιών σε όσους το παρακολουθήσουν επιτυχώς.

Στο eclass  του μαθήματος:  https://eclass.upatras.gr/courses/CEID1249/, στα Έγγραφα υπάρχει μια παρουσίαση του αντικειμένου στο αρχείο: ΕΙΣΑΓΩΓΗ , και των περιεχομένων στο αρχείο Περιεχόμενα .

Η πρώτη διάλεξη θα δοθεί την Δευτέρα, 3/10, ώρα 11:00, στην αίθουσα Ε1, υπό μορφή σεμιναρίου, στο οποίο προσκαλείσθε για μια πρώτη γνωριμία με το νέο μάθημα, δίχως καμία δέσμευση για εγγραφή σε αυτό.  

Το περιεχόμενο της πρώτης διάλεξης θα αφορά την «Ανασκόπηση των κβαντικών επικοινωνιών και του κβαντικού διαδικτύου», όπου:

  • θα παρουσιαστούν όλες οι έννοιες δίχως μαθηματικό φορμαλισμό,
  • θα εξηγηθούν οι προοπτικές σταδιοδρομίας που ανοίγονται σε αυτό το αντικείμενο, και
  • θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων για το τι συγκεκριμένα θα ενδιαφερόταν να μάθουν όσοι σκέπτονται να εγγραφούν. Συγκεκριμένα, θα τεθούν προς διάλογο: ο τρόπος αλληλεπίδρασης, η πρακτική άσκηση στα θέματα, καθώς και η ενδιάμεση προετοιμασία με παρουσίαση εργασιών από όσους εγγραφούν στο μάθημα.

Ο Διδάσκων

Χ. Χρηστίδης

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.