Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας κ. Ν. Γιαννικοπούλου

Εικόνα secretary
Κατηγορία: 

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:30, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Γιαννικοπούλου Νικολίτσα  θα παρουσιάσει τη Διπλωματική Εργασία της, στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών» με τίτλο: Ανάλυση και σχεδιασμός συστήματος παροχής πληροφόρησης, συστάσεων και ασφάλειας στην περίπτωση ταξιδιωτών κρουαζιέρας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Αποδόσεων (Β' κτίριο, 2ος όροφος, δίπλα από το γραφείο του κ.Παυλίδη)

Η τριμελής εξεταστική επιτροπή απαρτίζεται από τους:
Παυλίδης Γεώργιος,Επιβλέπων
Στεφανόπουλος Ευάγγελος
Τσώλης Δημήτριος

Περίληψη
Στην εποχή της τεχνολογίας και της υπερανάπτυξης, η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και εφαρμογών λογισμικού στον κλάδο του τουρισμού, των ταξιδιών και της φιλοξενίας, έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην ανάπτυξη του τουρισμού. Οι έξυπνες συσκευές και γενικότερα η κινητή τεχνολογία παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην τουριστική εμπειρία. Η είσοδος της τεχνολογίας στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, έχει οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις στην εξάρτηση των ταξιδιωτών από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, πλατφόρμες και λογισμικά για τη λήψη οδηγιών, πληροφοριών, προτάσεων και ιδεών σχετικά με τους προορισμούς τους.
Για την ελληνική οικονομία, ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι στο οποίο είναι απαραίτητες οι επενδύσεις με σκοπό την αύξησή του. Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας και της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, έχει παρουσιαστεί μία εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών σε ελληνικά λιμάνια, γεγονός που φανερώνει πως ο χώρος της κρουαζιέρας παραμένει ανταγωνιστικός και ευμετάβλητος. Αναμφισβήτητα ο κλάδος αυτός μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη για τη χώρα, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συγκυρίες. Κατά συνέπεια, είναι πολύ σημαντικό να προσελκύσει ο Ελλαδικός χώρος και γενικότερα η Μεσόγειος περισσότερα κρουαζιερόπλοια ετησίως, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει και η ελληνική οικονομία, αλλά και να προβληθεί ο απαράμιλλης αξίας πολιτισμός της χώρας μας.
Σκοπός του παρόντος πονήματος, είναι η πρόταση και o σχεδιασμός ενός συστήματος για κινητές συσκευές, το οποίο θα προσφέρει προσωποποιημένη ασφάλεια και ενημέρωση των ταξιδιωτών που προέρχονται από κρουαζιερόπλοια στον ελληνικό χώρο. Χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, ο ταξιδιώτης θα έχει μία πληθώρα δυνατοτήτων όταν κατέβει από το κρουαζιερόπλοιο, σχετικά με αναζήτηση σημείων ενδιαφερόντων στην πόλη, παροχή συστάσεων από το ίδιο το σύστημα με βάση τις προτιμήσεις του ή τη θέση του, επικοινωνία με υπεύθυνους ασφαλείας της κρουαζιέρας ή ακόμα και αρμόδιες αρχές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κλπ. Το σύστημα αυτό αποσκοπεί στο να μπορεί ο ταξιδιώτης με ευκολία και ασφάλεια να κινηθεί και να ευχαριστηθεί το ταξίδι του. Ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη Ελληνικών προορισμών, αξιοθεάτων, τοπικής αγοράς και γαστρονομίας, προσφέροντας στον τουρίστα μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, βέλτιστη ως προς τα ενδιαφέροντά του, τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο του και τις επιθυμίες του. Παράλληλα, θα αναδειχθεί η τοπική κοινωνία και το λιμάνι που θα προσδέσει το κρουαζιερόπλοιο, ενισχύοντας και την οικονομία του τόπου.
Λέξεις Κλειδιά: Πληροφοριακό σύστημα κρουαζιέρας, Συστάσεις σημείων ενδιαφέροντος

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.