Σεμινάριο CEID & Social Hour 28.05.21 @3MM (Zoom): "ΑΦΜ στα ρομπότ; Το ζήτημα της χορήγησης νομικής προσωπικότητας σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης", Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, Καθηγητής Vrije Universiteit Brussel

Εικόνα pintela
Κατηγορία: 

Τίτλος: ΑΦΜ στα ρομπότ; Το ζήτημα της χορήγησης νομικής προσωπικότητας σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

 

Ομιλητής: Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, Καθηγητής Vrije Universiteit Brussel

 

Ημερομηνία-χώρος: Παρασκευή 28  Μαΐου, 3-5μμ

 

Zoom link: https://upatras-gr.zoom.us/j/92569423452?pwd=SnZ3T0FmNEs0TCtiNjZXNjl6UVBuZz09

 

Περίληψη:  Να δώσουμε νομική προσωπικότητα στα ρομπότ; Ή, πιο συγκεκριμένα, στο software; Το ερώτημα αυτό απασχολεί εδώ και χρόνια τη νομική επιστήμη, ή έστω το κομμάτι της που ασχολείται με τη ρύθμιση της τεχνολογίας. Με αφορμή την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο σεμινάριο θα συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας πρότασης.

 

Σχετικά με τον ομιλητή:  Ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου είναι Καθηγητής Δικαίου Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο Τμήμα Νομικής και Εγκληματολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (VUB, Vrije Universiteit Brussel), με ειδίκευση επίσης στην Κυβερνοασφάλεια, την Προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας καθώς και στη (νομοθετική) ρύθμιση της τεχνολογίας. Δραστηριοποιείται μέσω του εργαστηρίου Cyber and Data Security Lab (CDSL), του οποίου είναι επιστημονικός υπεύθυνος, καθώς και μέσω του Research Group on Law Science Technology & Society – LSTS, και του Brussels Privacy Hub. Επιπλέον, είναι Δικηγόρος σε Αθήνα και Βρυξέλλες και μέσω της MPlegal παρέχει υπηρεσίες σε νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις τεχνολογίας εν γένει. O κ Παπακωνταντίνου είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μαθήματος του ΤΜΗΥΠ "Κοινωνικές και Νομικές Πλευρές της Τεχνολογίας", το οποίο και δίδαξε την περίοδο 2003-13. Ασχολείται με θέματα επιχειρηματικότητας, δημοσιεύοντας βιβλία και άρθρα σε online έντυπα αλλά και διδάσκοντας το μάθημα της «Επιχειρηματικότητας» στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Από τα τέλη του 2016 μέχρι τις αρχές του 2021 ήταν αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο παρελθόν ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Προσωπικός ιστότοπος https://vpapakonstantinou.com@Google Scholar.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.