ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Εικόνα plotas

Μια ακόμη αθλητική χρονιά συνεχίζεται για το Πανεπιστήμιο Πατρών, πιο διευρυμένη φέτος, που το εκπαιδευτικό ίδρυμα εορτάζει ποικιλοτρόπως και τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, οργανώνει και θα πραγματοποιήσει για άλλη μια χρονιά τον 5ο Ποδηλατικό Αγώνα και την 5η Ποδηλατική Βόλτα.

Πρόκειται για αθλητικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην αγωνιστική ποδηλασία διαφόρων κατηγοριών από τη μια, αλλά και στο μαζικό αθλητισμό, στη μαζική χρήση του ποδηλάτου από την άλλη.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, με εκκίνηση από το λιμάνι της Ναυπάκτου και ώρα 10:30 πμ., θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Ποδηλατικός Αγώνας του Πανεπιστημίου Πατρών, διαφόρων κατηγοριών, με τίτλο «Η Γέφυρα μας Ενώνει», στη διαδρομή Ναύπακτος-Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω της Γέφυρας. Στους τρείς πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια.

Την ίδια ημέρα και ώρα 12:00 το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, θα δοθεί επίσης η εκκίνηση της 5ης Ποδηλατικής Βόλτας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Πάμε με Ποδήλατο», στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, ενήλικες και παιδιά (τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς τους). Η διαδρομή της ποδηλατικής βόλτας για το κοινό θα περιλαμβάνει τη διαδρομή Πανεπιστήμιο Πατρών-πλατεία Γεωργίου (μέσω οδού Πανεπιστημίου).

Τον Ποδηλατικό Αγώνα και Την Ποδηλατική Βόλτα στηρίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ο Δήμος Ναυπάκτου, ο Δήμος Πατρέων, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ποδηλατικά σωματεία της περιοχής μας όπως οι «ποδηλάτρες», η δράση «πιάσε τη ζωή απ’ το τιμόνι» κ.ά.

 Οι ποδηλατικές δράσεις είναι αφιερωμένες και στην Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (8 Μαΐου) και υπάρχει συνεργασία των πανεπιστημιακών ποδηλατικών δράσεων με τον Αχαϊκό Σύλλογο Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑ ΜΑ). Επίσης, στο χώρο του τερματισμού, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στην πλατεία Γεωργίου, θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία από το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών-Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και το σύλλογο  ΑΣΠΠΑ ΜΑ.

Σε κοινή αναφορά τους για την προετοιμασία των ποδηλατικών δραστηριοτήτων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής κος Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών αναπληρωτής καθηγητής κος Απόστολος Βανταράκης και ο Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Νικόλαος Βασιλείου, τόνισαν:

  • «με τις επιτυχημένες ποδηλατικές βόλτες και τους ποδηλατικούς αγώνες των προηγούμενων ετών,
  • με την ενθάρρυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που παρέδωσε στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο το προηγούμενο διάστημα 24 ποδήλατα προς χρήση στην πανεπιστημιούπολη,
  • με την αρωγή του Δήμου Ναυπάκτου,
  • την αρωγή του Δήμου Πάτρας,
  • την υποστήριξη των χορηγών,
  • τη συνεργασία του Αχαϊκού συλλόγου προστασίας πασχόντων από μεσογειακή αναιμία,
  • τη συμβολή του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου
  • και με τη μαζική συμμετοχή κάθε χρόνο, αθλητών από όλη την Ελλάδα για τους ποδηλατικούς αγώνες και τη συμμετοχή χιλίων και πλέον εγγεγραμμένων πολιτών στις ποδηλατικές βόλτες,

το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδράμει στην ανάπτυξη της περιοχής όχι μόνο ως ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα γνώσης και δημιουργίας, αλλά και ως μια πηγή ανάπτυξης του αθλητισμού, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της ευημερίας της κοινωνίας γενικότερα.

Οι εγγραφές για την ποδηλατική βόλτα θα πραγματοποιηθούν το πρωί της ίδιας ημέρας (από 10:30 πμ) έξω από το κτίριο της πρυτανείας και αναμένονται κληρώσεις, ποδηλατικά και άλλα δώρα στους πρώτους που θα εγγραφούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, τηλ. 2610993055 και στο e-mail: usport@upatras.gr

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.