Αλλαγή και ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης

Εικόνα aristeid

Η ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης γίνεται ΠΛΕΟΝ, σε περιπτώσεις απώλειας, από τη σελίδα του URL https://ipa.ceid.upatras.gr/reminder.do. Η διαδικασία προϋποθέτει ότι ο χρήστης θα έχει δηλώσει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την λήψη σε αυτήν, του νέου κωδικού πρόσβασης.

Στην παραπάνω σελίδα ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει τα πεδία:

  • όνομα χρήστη για τον οποίο πρέπει να γίνει η ανάκτηση, και
  • διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχει δηλώσει για να παραλάβει τον κωδικό κατά την ανάκτηση.

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να έχει δηλωθεί στην υπηρεσία webmail.ceid.upatras.gr, επιλέγοντας «Ρυθμίσεις» (πάνω δεξιά στην οθόνη) και στη συνέχεια «Ανάκτηση κωδικού». Σημειώνεται ότι για τους προπτυχιακούς φοιτητές με έτος εισαγωγής από το 2009 και έπειτα, είναι ήδη προεπιλεγμένη η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δοθεί κεντρικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ceidAM@upnet.gr).

Στη δηλωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο χρήστης που επιθυμεί να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασης, θα λάβει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα εντός του οποίου θα υπάρχει ένα URL στο οποίο πρέπει να οδηγηθεί για επιβεβαίωση της διαδικασίας ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης. Μετά την επιβεβαίωση θα λάβει ένα μήνυμα στη δηλωμένη διεύθυνση με τον προσωρινό κωδικό.

Ο προσωρινός κωδικός δεν επιτρέπει πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΤΜΗΥ&Π παρά μόνο στην παραπάνω υπηρεσία αλλαγής κωδικού και για 24 ώρες. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αλλαχθεί άμεσα σε κάποιον επιθυμητό, από τη σελίδα https://ipa.ceid.upatras.gr/ipa/ui/reset_password.html.

Μετά από 24 ώρες ο προσωρινός κωδικός είναι άκυρος και θα πρέπει επαναληφθεί η διαδικασία εξ' αρχής.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.