Ψήφισμα της Γ.Σ. του Τμήματος για τον αείμνηστο Καθηγητή Δημήτρη Χριστοδουλάκη

Εικόνα garofala

Ψήφισμα της Γ.Σ. του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

2 Μαΐου 2014

Μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του αγαπητού συναδέλφου, δασκάλου και φίλου Δημήτρη Χριστοδουλάκη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης αποτελεί  σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του Τμήματός μας. Από το 1984 που εκλέχτηκε καθηγητής, ήταν από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξής του. Διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, Διευθυντής του Τομέα Λογικού των Υπολογιστών, ίδρυσε και διηύθυνε το Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων, στο οποίο εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες Μηχανικοί Η/Υ, πολλοί εκπόνησαν τη διπλωματική τους εργασία, τη μεταπτυχιακή εργασία τους, τη διδακτορική τους διατριβή ή απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία απασχολούμενοι σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα. Η ακαδημαϊκή κληρονομιά του Δημήτρη Χριστοδουλάκη συνεχίζεται από τους μαθητές του που στελεχώνουν σήμερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα διεθνώς.

Η μνήμη του Δημήτρη Χριστοδουλάκη θα είναι πάντα ζωντανή, τόσο στους συναδέλφους του, όσο και στους φοιτητές του όχι μόνο για όσα προαναφέρθηκαν αλλά  και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον ξεχώριζαν ως άνθρωπο: ευγενής, προσηνής, φίλος με όλους, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, κοντά στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, ιδιαίτερα αγαπητός από τα «παιδιά», όπως τους αποκαλούσε.

Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης θα λείψει όμως και από την ευρύτερη κοινότητα του Πανεπιστημίου: ήταν ενεργό μέλος της κοινότητάς μας, άνθρωπος ανήσυχος με  προοδευτικές και πρωτοποριακές απόψεις στα μεγάλα και μικρά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, με συνεχή δράση στα κοινά.

Η Γ.Σ. του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ομόφωνα αποφασίζει:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια των καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Χριστοδουλάκη.
  • Τα μέλη της να παρευρεθούν στο 40-θήμερο μνημόσυνό του.
  • Να διοργανωθεί επιστημονική ημερίδα για την προσφορά του Δημήτρη Χριστοδουλάκη στο Τμήμα, στο Πανεπιστήμιο και στην επιστήμη.
  • Να δοθεί το όνομά του σε αίθουσα του νέου κτηρίου του Τμήματος.
  • Να δημοσιοποιηθεί το παρόν ψήφισμα.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.