Διάκριση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Μπερμπερίδη

Ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Μπερμπερίδης είναι από τους βασικούς συντελεστές (General Co-Chair) της διοργάνωσης ενός από τα σημαντικότερα επιστημονικά συνέδρια του Διεθνούς Οργανισμού ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers).   

Πρόκειται για το συνέδριο ICASSP (International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing), που είναι παγκοσμίως το κορυφαίο (flagship) συνέδριο στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία της Επεξεργασίας Σήματος και Μηχανικής Μάθησης και των ποικίλων εφαρμογών τους (σε εικόνα, βίντεο, ομιλία, ήχο, βιοσήματα, πολυμεσικά δεδομένα, επικοινωνίες και αισθητήρες, κλπ). 

Το IEEE ICASSP προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες συμμετέχοντες από τον ακαδημαϊκό χώρο και την παγκόσμια βιομηχανία και αποτελεί βήμα για την παρουσίαση πρωτοποριακών ερευνητικών εργασιών, στην αιχμή της επιστήμης και της τεχνολογίας. Πολλά από τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στο ICASSP σηματοδοτούν τις μελλοντικές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και γι' αυτό δίκαια κατατάσσεται ως συνέδριο 1ης κατηγορίας. 

Το IEEE ICASSP της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2023.  Η έγκριση, εκ μέρους του ΙΕΕΕ, για τη διεξαγωγή του ICASSP-2023 στην Ελλάδα, ελήφθη το 2019, έπειτα από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία με πολύ ισχυρές υποψηφιότητες.  Η θετική έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας οφείλεται στη σημαντική και δυναμική παρουσία Ελλήνων ερευνητών (εντός και εκτός χώρας) στη διεθνή επιστημονική κοινότητα της Επεξεργασίας Σήματος και Μηχανικής Μάθησης.  

Περισσότερες πληροφορίες για το IEEE ICASSP-2023 μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο του (https://2023.ieeeicassp.org/).

 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.