Υποδοχή Προέδρου

Σας καλωσορίζω εκ μέρους όλων των καθηγητών και του υπόλοιπου προσωπικού του Τμήματος!

Καταρχήν συγχαίρω τους νέους φοιτητές μας τόσο για την επιλογή τους, όσο και για την επιτυχία τους, η οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και θυσιών, προσωπικών και των οικογενειών τους. Μια καινούργια περίοδος της ζωής τους αρχίζει, συναρπαστική και δημιουργική, κατά την οποία θα αποκτήσουν τα επιστημονικά εφόδια, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται από τα μέλη της κοινότητας των Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Με αντικείμενο τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οι φοιτητές του τμήματος γνωρίζουν ήδη ότι θα συμμετέχουν στην εξέλιξη και την εφαρμογή της πιο εντυπωσιακής τεχνολογικής επανάστασης που γνώρισε η ανθρωπότητα. Αυτήν που εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και μετασχηματίζει την ανθρώπινη κοινωνία σε Κοινωνία της Πληροφορίας και Κοινωνία της Γνώσης, με την εισαγωγή και διευρυνόμενη χρήση νέων Κοινωνικών Δικτύων, την καθιέρωση Επικοινωνίας από Παντού, αλλά και την ανάδειξη νέων προβλημάτων με παγκόσμιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που περιμένουν τη συμβολή μας στη λύση τους, όπως το Ψηφιακό Χάσμα, ο Ψηφιακός Αναλφαβητισμός, η Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων.

Οι σπουδές στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής ή ΤΜΗΥΠ, είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία, η οποία όμως θα απαιτήσει την ενεργή, συνεπή και δημιουργική συμμετοχή σας στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Προγράμματος Σπουδών, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών. Το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων.

Το ΤΜΗΥΠ είναι από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα Τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής στην Ελλάδα, με διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχημένες καριέρες των αποφοίτων μας σε όλους τους επαγγελματικούς στίβους.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.