1η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη" με θέμα τον τουρισμό

 

Ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών που αποτελείται από τους:

      • Ανδρέα Κομνηνό (Επισκέπτης Μεταδιδακτορικός Ερευνητής)

      • Τζέριες Μπεσαράτ (Υποψήφιος Διδάκτορας)

      • Ειρήνη Λάγιου (Υποψήφια Διδάκτορας)

      • Γιώργο Παπαδημητρίου (Μεταπτυχιακός Φοιτητής)

διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ‘Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη’ με θέμα τον τουρισμό που διεξήχθη τον Ιανουάριο 2016, καταλαμβάνοντας τη 1η θέση με την εφαρμογή HotΘess. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Ερευνητική Μονάδα URENIO του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation Greece, OKF Greece).

Η εφαρμογή HotΘess επιτρέπει στο χρήστη να βρίσκει τις πολυσύχναστες περιοχές της πόλης. Επίσης, χρησιμοποιώντας έναν απλό τυπωμένο χάρτη Google map, μπορεί να δει να ζωντανεύουν πάνω του μέσω του κινητού του, με τεχνική επαύξησης της πραγματικότητας, τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν τα περισσότερα likes και check-ins, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (π.χ. Facebook, Foursquare). Τέλος, η εφαρμογή έχει την δυνατότητα να προτείνει στο χρήστη τις βέλτιστες θεματικές διαδρομές (π.χ. μουσεία, αξιοθέατα κλπ.) ανάλογα με τις επιλογές του, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να σχεδιάζει τις διαδρομές του όπως επιθυμεί.

Η ομάδα κλήθηκε και παρουσίασε την διακριθείσα εφαρμογή στο 22ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού «IMTM 2016» που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ στις 9 - 10 Φεβρουαρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα και την εφαρμογή μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://hotcities.gr και επίσης στην παρουσίαση http://tinyurl.com/j6x6g24

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.