Παρουσίαση P2P Systems & BitTorrent Architecture

akourou's picture
Category: 

Το IEEE Student Branch University of Patras διοργανώνει ομιλία με θέμα P2P Systems & BitTorrent Architecture την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στις 13:00 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ορόφου. Ο κ. Σπύρος Βούλγαρης, Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, θα μιλήσει για την φιλοσοφία του Peer to Peer και πως αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη του Bittorent καθώς και ποιές είναι οι δυνατότητές του.

Ο όρος Peer-to-Peer (P2P) είναι εκτενώς διαδεδομένος στο ευρύτερο κοινό, σε «μυημένους» στην Πληροφορική και μη. Και είναι συνυφασμένος με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, με την αντιγραφή μουσικής και ταινιών, και γενικά με μη νόμιμες δραστηριότητες. Εξαντλείται όμως η τεχνολογία P2P σε τέτοιου είδους εφαρμογές; Έχει άλλες χρήσεις; Τι θα πει P2P στο κάτω κάτω;

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας αυτής θα φωτίσουμε τις αθέατες πλευρές της τεχνολογίας P2P, κατανοώντας τη φιλοσοφία της και αποκτώντας μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του τι πρεσβεύει. Στο δεύτερο τμήμα θα διεισδύσουμε στα ενδοτερα του δημοφιλούς συστήματος BitTorrent, παρατηρώντας την αρχιτεκτονική του και αναλύοντας τις πολιτικές και στρατηγικές που το κάνουν τόσο γρήγορο.

Επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικα με τις δράσεις του IEEE SB UPatras.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.