Διάκριση ομάδας φοιτητών του CEID στο διεθνή διαγωνισμό HashCode2017 της Google

Αξιοσημείωτη διάκριση πέτυχε ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του ΤΜΗΥΠ, κατορθώνοντας να καταταχθεί στο top 22% των καλύτερων προγραμματιστών στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού HashCode2017 που διοργάνωσε στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής η εταιρεία Google.

Πάνω από 26000 συμμετέχοντες σε 100 χώρες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, στον οποίο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν και να προγραμματίσουν μέσα σε 4 ώρες ένα εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο αλγοριθμικό πρόβλημα που έθεσε η Google, με τα θέματα να μεταδίδονται παντού την ίδια στιγμή την 23η Φεβρουαρίου 2017. Το φετεινό θέμα αφορούσε τη βέλτιστη κατανομή αρχείων βίντεο σε cache servers, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις των χρηστών, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης στη μετάδοση δεδομένων προς τους χρήστες.

Στην Πάτρα, τη φιλοξενία των ομάδων και την τοπική διοργάνωση ανέλαβε το ΤΜΗΥΠ σε συνεργασία με το IEEE Student Branch του Παν. Πατρών. Φιλοξενήθηκαν συνολικά 4 ομάδες, από τις οποίες η ομάδα “One Bug Man”, αποτελούμενη από τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματός μας Πάρη ΣτεφάνουΑλέξανδρο ΧριστόπουλοΠέτρο Γιαννόπουλο και Γιώργο Νικολόπουλο, κατάφερε να επιτύχει υψηλή βαθμολογία και να κατακτήσει τη θέση 613 σε σύνολο 2778 ομάδων που κατάφεραν να υποβάλλουν μια λύση στο πρόβλημα. Η θέση αυτή τους κατατάσσει στο top 22% των ομάδων διεθνώς, ενώ σε σχέση με τις 54 ομάδες που υπέβαλλαν λύσεις από την Ελλάδα, οι “One Bug Man” κατέκτησαν τη 10η θέση, ευρισκόμενοι στο top 18%. Σημαντική λεπτομέρεια είναι επίσης ότι ο διαγωνισμός αυτός φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Παν. Πατρών και έγινε χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία για τις ομάδες, ενώ στο διαγωνισμό συμμετέχουν ελεύθερα ομάδες διακεκριμένων επιστημόνων, διδακτόρων και επαγγελματιών προγραμματιστών.

Συγχαρητήρια στην ομάδα “One Bug Man” και ευχαριστίες για την τοπική διοργάνωση του διαγωνισμού στο μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Αντρέα Κομνηνό, στους υπ. διδάκτορες του Τμήματος Ειρήνη Λάγιου και Τζέριες Μπεσαράτ και στο προεδρείο της φοιτητικής ομάδας IEEE Student Branch Παν. Πατρών.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.