Επιστημονικές Φοιτητικές Ομάδες

 

Ο Co.Mv.o.S. (Cooperation & MotiVation of Students) είναι μία φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε το 2012 από φοιτητές του ΕΜΠ, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών. Περιοχή δράσης της ομάδας είναι το ελληνικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, το οποίο και προσπαθεί να αναβαθμίσει μέσω των πολλαπλών και ποικίλων δράσεών της.

 

E-mail:

Website : http://comvos-uni.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/ComvosUni/

 

AIESEC

 

Πρόκειται για μία από τις πιο μακροχρόνιες και πολυπληθής φοιτητική οργάνωση. Η AIESEC αποτελείται από 128 μέλη- επιτροπές που διοικούνται από νέους σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μεγάλο δίκτυο συνεργασίας με επιχειρήσεις που προσφέρουν υψηλής ποιότητας εμπειρίες στην πρακτική άσκηση φοιτητών και αποφοίτων σε διεθνές επίπεδο. Επίσης υπάρχει συνεργασία με ΜΚΟ καθώς και με start-up εταιρείες.

 

E-mail:

Website: http://aiesec.gr/lc/patras/

 

 

Το ESN UOPA (Erasmus Student Network) είναι ένας φοιτητικός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός σύλλογος, που βοηθά εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+. Το ESN UOPA βοηθά στην ένταξή τους στην πανεπιστημιακή ζωή όσο και στην καθημερινότητα της πόλης, διοργανώνοντας τακτικά εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην Πάτρα.

 

E-mail:

Website: www.uopa.esngreece.gr

Facebook: https://www.facebook.com/ESNUOPA/

 

Η AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de L’Europe -προφέρεται Αεζέ) είναι μια πανευρωπαϊκή, μη κερδοσκοπική οργάνωση φοιτητών και νέων όλων των επιστημών. Στοχεύει στην προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και στην αύξηση της κινητικότητας των νέων, δίνοντάς τους ευκαιρίες για ανταλλαγή κουλτούρας και εμπειριών μέσα από τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των νέων. Η AEGEE Πάτρα αποτελεί τοπικό παράρτημα της AEGEE-Europe.

 

E-mail:

Website: www.aegee.upatras.gr;

Facebook: https://www.facebook.com/AEGEE.Patra

 

 

To Mindspace είναι ένας σύλλογος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας φοιτητών και νεαρών αποφοίτων, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Πάτρα. Σκοπός του Mindspace είναι η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως επιλογή στους φοιτητές και η υποστήριξη των ιδεών και των ομάδων τους. Η Mindspace διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και workshop με θέμα την επιχειρηματικότητα όπως το “How to Start a Startup” , το “Positivity Catalyst” το διεθνές Fuck Up Nights-Stories about Failure. Ενώ σε συνεργασία με τη PATRASIQ, οργανώνονται διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και workshops καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

 

E-mail: info.patras@mindspace.gr;

Website: www.mindspace.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Mindspace.Patras/

 

 

Ο BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας ευρωπαϊκός, μη κυβερνητικός, μη πολιτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απευθύνεται σε φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών και Θετικών Επιστημών. Δραστηριοποιείται σε 33 ευρωπαϊκές χώρες, 97 πανεπιστήμια και αριθμεί τουλάχιστον 3.300 φοιτητές ως μέλη. Δημιουργήθηκε για να βοηθά τους φοιτητές των τεχνολογικών σχολών να διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντές τους, προσεγγίζοντας την ευρωπαϊκή κουλτούρα μέσω ν σεμιναρίων, τοπικούς διαγωνισμούς μηχανικής, επισκέψεις σε εταιρίες και πολιτιστικές ανταλλαγές.

 

E-mail: patras@best.eu.org.

Website: www.bestpatras.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BESTpatras/?fref=ts

 

Η EESTEC (Electrical Engineering Students' European Association) είναι μια πανευρωπαϊκή, μη πολιτικοποιημένη και μη κερδοσκοπική οργάνωση φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και άλλων σχολών.Στόχος της EESTEC είναι η ανάπτυξη της ακαδημαϊκής και κοινωνικής ζωής των φοιτητών, διεξάγωντας εξιδεικευμένα επιστημονικά σεμινάρια,soft skills trainnings,ανταλλαγές φοιτητών και πολλές άλλες δράσεις. Δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και 53 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη και αριθμεί τουλάχιστον 4000 μέλη.

 

E-mail: eestec.patras@gmail.com;

Website:eestec.ece.upatras.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/EESTEC/

 

 

Τα τοπικά παραρτήματα του ΙΕΕΕ απαριθμούνται περίπου 1.150 σε όλο τον κόσμο. Τα παραρτήματα αναλαμβάνουν την οργάνωση σεμιναρίων και workshops πάνω σε νέες τεχνολογίες, επισκέψεων σε τεχνολογικά και φοιτητικά συνέδρια, κ.α. και είναι υπεύθυνα για τον προσανατολισμό νέων μελών. Το τοπικό παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνει ήδη 2 societies (Engineering in Medicine and Biology, Computers), τα οποία λειτουργούν αυτοτελώς και σε συνεργασία με το IEEE SB, το οποίο αποτελείται από φοιτητές διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου μας.

 

Website : http://ieee-upatras.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/ieeebupatras/

 

 

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πατρών (η αλλιώς ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) δημιουργήθηκε το 2012. Το γραφείο στηρίζεται από την Περιβαλλοντική Εθελοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών ή αλλιώς τους «Πράσινους» εθελοντές. Πρωταρχικός σκοπός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φοιτητών, αλλά και των πολιτών της Πάτρας πάνω σε βασικούς περιβαλλοντικούς άξονες της ενέργειας, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων. Διοργανώνει εκδηλώσεις για την ενίσχυση των στόχων της, ημερίδες, δενδροφυτεύσεις αλλά και όμορφες ποδηλατάδες.

Website: http://green.upatras.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/green.upatras.gr/.

Υπευθ.Επικοιν.:Δρ.Αγγ.Χριστογέρου, angiechristo@upatras.gr

 

Το Student Guru Patras είναι μια φοιτητική ομάδα που ασχολείται με σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές της πληροφορικής. Ετησίως διεξάγονται παρουσιάσεις που αφορούν επίκαιρα τεχνολογικά θέματα, όπως προγραμματισμός, web development and security, robotics, κ.α. Επιπλέον, ορισμένες παρουσιάσεις συνοδεύονται από workshops ή διαγωνισμούς, στους οποίους κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει ώστε να υλοποιήσει ιδέες, να αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά και να διεκδικήσει έπαθλα. Παρ’ ότι η ομάδα απαρτίζεται από φοιτητές των Τμημάτων Μηχανικών Η/Υ και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, οι δράσεις απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτως σχολής.

E-mail: sgpatras@outlook.com

Website: www.studentguru.gr/academics/communities/b/patras

Facebook: www.facebook.com/StudentguruPatras

Η BiTUP (Bioscientific Team, University of Patras) είναι η πρώτη φοιτητική Βιοεπιστημονική - Βιολογική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομάδα που ξεκίνησε το 2016. Στόχος των μελών της είναι να αναδείξει την Επιστήμη της Βιολογίας στο φοιτητικό και το ευρύ κοινό μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και να πετύχει τη συνεχή ενημέρωση των Βιολόγων φοιτητών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 

Email:

Facebookhttps://www.facebook.com/BiTUP-973118569477908/ 

Instagram: bioteamup / BiTUP

Website: https://bitup.wordpress.com

Youtube:https://www.youtube.com/channel/UC1ztLFFDCoHh6Hdj4WpNz1g

Twitter: https://twitter.com/BioTeamUP

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/bitup-bioscientific-team-university-of-patras-29b01a148/

 

 

Η HelMSIC (Hellenic Medical StudentsInternational Committee Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητικών Ιατρικής) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές Ιατρικής, και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε Ιατρική Σχολή. Οι δράσεις εστιάζονται σε 6 θεματικές: Ιατρική Εκπαίδευση, Δημόσια Υγεία, Αναπαραγωγική και Σεξουαλική Υγεία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη, Κλινικές και Ερευνητικές Ανταλλαγές. Συνεργάτες στις δράσεις της είναι οι εξής φορείς: Γιατροί χωρίς Σύνορα, ΚΕΘΕΑ, Γιατροί του Κόσμου, ACT UP κ.α.. Επιπλέον, η HelMSIC αποτελεί ενεργό μέλος των IFMSA – International Federation of Medical Students’ Associations και EMSA – European Medical Students’ Association

Website: http://www.helmsic.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/helmsic.patras

 

 

Η «ΔΡΑΣΗ Π.Τ.Δ.Ε.» είναι μία μη κυβερνητική, εθελοντική, φοιτητική ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-13 με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πατρών σε εθελοντικές δραστηριότητες σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούμε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και παρέχουμε εθελοντική διδασκαλία. Η διδασκαλία απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Οι δράσεις αυτές γίνονται στα κέντρα παιδικής μέριμνας «Σκαγιοπούλειο Αρρένων» και «Μέριμνα Θηλέων». Από το 2016  ξεκίνησε και η συνεργασία μας με το φιλανθρωπικό, μη κυβερνητικό σωματείο «Κιβωτός Αγάπης –Γαλήνη αναπήρων παιδιών» στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης καθώς και με το αυτοδιαχειριζόμενο “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, στα πλαίσια του “Κοινωνικού Κέντρου Πάτρας” στον τομέα της Διδασκαλίας. Ακόμη, κύριος στόχος της ομάδας μας είναι η προαγωγή της επιστημονικής παιδαγωγικής έρευνας και γι’ αυτό διοργανώνουμε κάθε χρόνο μία επιστημονική ημερίδα.

E-mail: ptdedrasi@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/drasiptde/

 

 

Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1993 και αποτελεί μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, αστική εταιρεία με πολλαπλή δραστηριοποίηση στα πλαίσια του εθελοντισμού. Διαθέτει παραρτήματα σε όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, αριθμεί πάνω από 3000 μέλη και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής καθώς και σε φοιτητές συναφών σχολών επιστημών υγείας. Σκοπός της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. είναι η ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η ενασχόληση τους με θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού. Το Παράρτημα Πατρών της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. ύστερα από την επανίδρυσή του, το 2010, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της Ιατρικής Σχολής Πατρών, ενώ μέσα στα επτά αυτά χρόνια δράσης, το παράρτημα ήδη απαριθμεί πάνω από 350 εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη.

 

E-mail:

Ιστοσελίδα : www.eefie.org

Facebook Page: Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Πατρών

Facebook Group : Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Πατρών

Linked In : SSHMS / EEFIE – Chapter of Patras

 

 

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.