Αλγοριθμικές Θεμελιώσεις Δικτύων Αισθητήρων

Ανακοινώσεις

 • 14/5/2020 : Το μάθημα της Δευτέρας, 18/5 εκτάκτως δεν θα γίνει. Το επόμενο μάθημα θα γίνει κανονικά την Δευτέρα, 25/5.
 • 14/4/2020 : Στην ενότητα “Εργασίες" του eclass έχει ανακοινωθεί η προαιρετική προγραμματιστική εργασία για τους προπτυχιακούς για το ακαδ. έτος 2019-2020. Η εργασία μπορεί να εκπονηθεί είτε ατομικά είτε σε ομάδες μέχρι 2 άτομα. Μπορείτε να υποβάλλετε τις απορίες σας στη σχετική ομάδα συζήτησης που έχει δημιουργηθεί στο eclass καθώς και στο email bardoutsos@ceid.upatras.gr. Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα θέματα της βιβλιογραφικής εργασίας που, όπως υπενθυμίζεται, είναι προαιρετική για τους προπτυχιακούς φοιτητές και υποχρεωτική για τους μεταπτυχιακούς.
 • 9/4/2020 : Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Απριλίου διαδικτυακά. Ο σύνδεσμος παραμένει ο ίδιος με τις προηγούμενες διαλέξεις (https://meet.lync.com/upatrasgr-upatras/snikoletseas/T7GMPMMD).
 • Για την επόμενη διάλεξη ο σύνδεσμος για την τηλεδιάσκεψη θα είναι https://meet.lync.com/upatrasgr-upatras/snikoletseas/T7GMPMMD και θα παραμείνει ίδιος για όλες τις διαλέξεις.
 • Η επόμενη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (30/3) θα αφορά σε "Energy Efficient and Robust Routing".
 • Σε δύο εβδομάδες (6/4) θα γίνει διάλεξη πάνω στο Contiki OS και θα ανακοινωθεί και το project του μαθήματος.
 • Στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνει η ακαδημαϊκή κοινότητα για την διεξαγωγή μαθημάτων κατά την περιοδο που το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό, το μάθημα "Αλγοριθμικές Θεμελιώσεις Δικτύων Αισθητήρων" σε συνδιδασκαλία με το μεταπτυχιακό μάθημα του ΠΜΣ ΣΜΗΝ "Προχωρημένα Θέματα Αδόμητων Δικτύων" θα πραγματοποιείται online την ίδια ώρα και μέρα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα (Δευτέρα 1-3 μ.μ.). Για την μετάδοση της διάλεξης θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Skype for Business όπως και στα υπόλοιπα μαθήματα του πανεπιστημίου. Για το λόγο αυτό πριν από κάθε online διάλεξη θα αναρτάται στο eclass του μαθήματος (https://eclass.upatras.gr/courses/CEID1185/) ανακοίνωση με το URL link μέσω του οποίου οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή. Για την καλύτερη οργάνωση των online διαλέξεων παρακαλούνται οι φοιτητές:
  • Να διατηρούν τα μικρόφωνά τους στο mute κατά τη διάρκεια της διάλεξης.
  • Να υποβάλλουν ερωτήσεις μόνο στο τέλος της διάλεξης ή όταν ο καθηγητής δίνει χρόνο για ερωτήσεις.
  • Για καλύτερη λειτουργία να προτιμείται η Desktop εφαρμογή του Skype for Business, και όχι η Web.
 • Το μάθημα διδάσκεται κάθε Δευτέρα, 1-3μμ, στην αίθουσα Π200. Η πρώτη διάλεξη του μαθήματος θα γίνει την Δευτέρα 24/2/2020.Το μάθημα Αλγοριθμικές Θεμελιώσεις Δικτύων Αισθητήρων είναι προπτυχιακό μάθημα ελεύθερης επιλογής, ξεκίνησε το εαρινό εξάμηνο του έτους 2007-2008, και διδάσκεται από τον Καθηγητή Σωτήρη Νικολετσέα. 1. Αντικείμενο Μαθήματος
 2. Περιγραφή Υλης
 3. Σημειώσεις και άλλο υλικό για διάβασμα
 4. Βιβλιογραφία
 5. Ασκήσεις
 6. Εργασίες
 7. Τρόπος εξέτασης
 8. Εργαστηριακός Εξοπλισμός και Συστήματα
 9. Σχετικά Συνέδρια