Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του ΤΜΗΥΠ είναι ειδική ερευνητική με αντικείμενο τα θέματα Η/Υ και Πληροφορικής. Είναι εγκατεστημένη στον 1ο όροφο του Β΄ κτιρίου (Χώρος Β114) και εξυπηρετεί 30-40 χρήστες ημερησίως (Φοιτητές, Μεταπτυχιακούς, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ ). Η συλλογή της αποτελείται από περισσότερα από 13.000 βιβλία μέρος των οποίων είναι Πρακτικά Συνεδρίων, διπλωματικές, μεταπτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές, πρότυπα, τεχνικές αναφορές. Ένας αριθμός των πρακτικών συνεδρίων είναι σε μορφή microfiche, που είναι αναγνώσιμη από ειδικό μηχάνημα της βιβλιοθήκης.

Έχει 220 τίτλους περιοδικών εκ των οποίων 38 ήταν τρέχοντες έως το 2005. Από τον Φεβρουάριο 2007 σε επιστημονικά περιοδικά (Γενικού περιεχομένου). Διαθέτει επίσης βιβλιογραφίες σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (cd-rom). Το υλικό είναι καταλογογραφημένο σύμφωνα με τους Αγγλο-Αμερικάνικους Κανόνες Καταλογογράφησης AACR2 και ταξινομημένο με το σύστημα DDC (Dewey Decimal Classification 21st, ed. και νεώτερες). Ο κατάλογός της και όλες οι εργασίες εξυπηρέτησης του κοινού είναι αυτοματοποιημένες.

Ο κατάλογός της και όλες οι εργασίες εξυπηρέτησης του κοινού είναι αυτοματοποιημένες.
Χρησιμοποιεί το σύστημα ΑΒΕΚΤ 5.6 για windows – ΝΤ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.
Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης είναι προσπελάσιμος μέσω Web ( http://abekt.ceid.upatras.gr ) και από τo site του Τμήματος.

Λειτουργεί παράλληλα ως δανειστική βιβλιοθήκη και ως αναγνωστήριο με χωρητικότητα 48 θέσεων για την εξυπηρέτηση των χρηστών της δηλ. του διδακτικού προσωπικού, τους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και προσωπικό του ΤΜΗΥΠ.

Για τους χρήστες της υπόλοιπης Πανεπιστημιακής κοινότητας διαθέτει την συλλογή της και το αναγνωστηριό της για επιτόπια μελέτη και ενημέρωση και τους παρέχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το φωτοτυπικό μηχάνημα.
Η βιβλιοθήκη παρέχει την δυνατότητα παραγγελίας άρθρων ή βιβλίων από άλλες βιβλιοθήκες του εσωτερικού ή του εξωτερικού που συνεργάζεται.

Είναι ενταγμένη από το Νοέμβριο του 1993 στο Εθνικό Δίκτυο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ) του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Μέσω της Βιβλιοθήκης & Υπηρεσίας Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών έχει πρόσβαση στο Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών(HEAL-LINK).

Περισσότερες πληροφορίες στην βιβλιοθήκη ή στο τηλ. / fax επικοινωνίας : 2610-996946,
e-mail :

URL Καταλόγου: http://abekt.ceid.upatras.gr

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.